Transport is wereldwijd

In Nederland kennen wij een grote maritieme en logistieke sector. Bij transport zijn veel partijen betrokken die ervoor zorgen dat goederen op de juiste bestemming terecht komen.

Expediteurs schakelen vervoerders in en die zorgen ervoor dat goederen over de weg, door de lucht, via binnenwateren of via zee worden getransporteerd. Scheepseigenaren of reders verzorgen het transport over water. Wegvervoerders doen dat over land. En al deze partijen lopen risico’s waar verzekeringsoplossingen voor zijn.  Zoals een transportverzekering om (zakelijke) goederen op te verzekeren of de logistieke-/ vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor een logistiek dienstverlener. Maar ook verzekeringen voor het vervoermiddel zelf, zoals de schepen. Of het land- en werkmaterieel.

vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Waarom een transportverzekering via Meijers?

Bij Meijers maken we het persoonlijk. Wij zijn bereikbaar, benaderbaar en denken mee over uw risico's. Ons team van specialisten en schadebehandelaars heeft uitgebreide kennis van uw sector.

Onze specialisten kennen niches en bieden een breed scala aan verzekeringsoplossingen. Zo vinden wij de juiste verzekering om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen.

Meer informatie?

Neem contact op met:


Sjoerd Jaasma
Manager Transport
s.jaasma@meijers.nl

Wij bieden de volgende verzekeringsoplossingen producten en risico’s:

 • Transport goederen
 • Transport en verblijf
 • Transport en montage
 • Vervoerdersaansprakelijkheid
 • Binnenvaartcasco
 • Zeecasco
 • Werkmaterieel en landmaterieel
 • Protection & Indemnity (P&I)

 

 • Charterers liability
 • Aanbouw
 • Kunst en antiek
 • Film en entertainment
 • Evenementen
 • Geld of cash in transit
 • Drones en luchtvaartuigen
 • Politieke risico’s

Maxime Hoeflaken, Senior Specialist Schade

Maxime Hoeflaken, Senior Specialist Schade

Leuk aan Meijers is de verbondenheid met de klant, maar ook de hechtheid als team. Onlangs nog zag een verzekeraar geen dekkingsgrond en wilde niet uitkeren. De klant had ondertussen wel veel schade opgelopen. Dan steken we met het hele team de koppen bij elkaar. We nemen de verschillende scenario’s door, pluizen samen de polis uit en nodigen de verzekeraar uit voor overleg. In alle redelijkheid en rust hebben we het verschil opgelost en is de schade alsnog uitgekeerd. 

We besparen onszelf geen moeite. In een van mijn eerste weken in dienst ben ik op stel en sprong van Amstelveen naar Vlissingen gereden om een schade met eigen ogen te bekijken. Zo kunnen we gelijk in actie komen en afstemmen met expert, verzekeraar en klant. Ik vind dit zo leuk; ik wil nooit meer weg uit de T&L sector.  

Sjoerd Jaasma, Manager Transport

Sjoerd Jaasma, Manager Transport

Vervoer over zee, vervoer door de lucht, vaak in uiteenlopende verpakkingen… Logistiek dienstverleners en transporteurs zijn creatief als het gaat om het verzenden van materialen. Ik vind het leuk om hierover mee te denken om de juiste dekking te kunnen garanderen. De manier waarop een transport is georganiseerd, heeft serieus invloed op de manier waarop goederen zijn verzekerd. De impact van een goede verzekering wordt ook steeds groter. Zeker als je kijkt naar de huidige trend, waarin risico’s catastrofaler zijn. Grotere schepen, meer natuurrampen en dus hogere geclaimde bedragen.

Mocht zich onverhoopt een schade voordoen bij een klant, dan staat ons complete expertteam klaar. Elke klant bij Meijers heeft een vast aanspreekpunt, dus weet wie hij kan benaderen. Ook bij ad-hocvragen. En wij weten veel van elke klant. Dat zorgt ervoor dat we goed kunnen meedenken over zijn risico’s. 

Maxime Hoeflaken web
SJoerd Jaasma2 web
ma 17 juni 2024

Meijers stelt voor... de nieuwe Practice Leader Transport & Logistiek

vr 26 januari 2024

Crisissituatie Rode Zee: transportverzekeringen en de wijziging van de M3 clausule

ma 20 november 2023

Kenteken-/en registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen en land- en werkmaterieel

di 11 oktober 2022

Wegvervoerder of expediteur? Gigantische verschillen bij schade

Meer artikelen

Schade melden
menu
Contact