Meer artikelen

Meijers stelt voor... de nieuwe Practice Leader Transport & Logistiek

ma 17 juni 2024

 • Wat heb je gedaan qua functie, wat ga je doen?  Welke expertise neem je mee?
  Mijn naam is Tessa van den Heuvel. Ik ben sinds 1 juli 2022 werkzaam bij Meijers als Senior Accountmanager op de Global & Specialty afdeling. Daarvoor heb ik een lange tijd gewerkt bij een Rotterdamse makelaar, waarbij ik diverse functies heb vervuld. Van schadebehandelaar naar broker/specialist tot accountmanager met één grote overeenkomst: de sector Transport & Logistiek. Ofwel, in mijn ogen, de leukste sector die er is.

  Bij het invullen van mijn nieuwe rol bij Meijers, als Senior Practice Leader Transport & Logistiek, neem ik al mijn opgedane kennis over de afgelopen jaren mee bij het neerzetten van een nieuwe visie en strategie. Juist door diverse functies te hebben vervuld, is mijn netwerk heel groot en weet ik als geen ander hoe daar ‘met het bijltje wordt gehakt’. De creativiteit waarmee problemen worden opgelost en waardoor het ‘out of the box’ denken wordt gestimuleerd, komt als nieuwe Practice Leader heel goed van pas.
 • Wat zie jij voor ontwikkelingen en trends in de markt en binnen jouw nieuwe practice? Wat speelt er?
  Als verbindende schakel in de wereldwijde economie wordt de sector Transport & Logistiek sterk beïnvloed door de stand van de economie, (geopolitieke) ontwikkelingen en door wereldwijde megatrends zoals klimaatverandering en technologische ontwikkelingen.

  Diverse thema’s zorgen ervoor dat deze sector zowel letterlijk als figuurlijk continue in beweging is en bezig is met innovatie. Hierbij moet je denken aan:
 • Politieke instabiliteit (aanpassen van transportroutes)
 • Hogere transportkosten (hogere brandstofprijs, langere routes, stijging containertarieven)
 • Het moeten verbeteren van bedrijfsprocessen door digitalisering
 • Schaarste aan gespecialiseerd logistiek personeel
 • Nieuwe Europese regelgeving (NIS2)
 • Klanten worden steeds veeleisender (alles moet sneller, betrouwbaarder, duurzamer)
 • Versneller van de klimaat- en energietransitie
 • Toename van vrachtdiefstallen via online platforms

  Deze greep uit de diverse actuele thema’s binnen de sector kosten veel tijd, maar vooral veel geld. De winstgevendheid mag dan ook vooral niet uit het oog worden verloren. Een ‘balans’ waar bedrijven binnen deze sector dan ook dagelijks mee bezig zijn.
 • Wat is je plan of toevoegde waarde voor de practice?
  De basis voor de ‘Practice Transport & Logistiek’ staat al binnen Meijers. Vol enthousiasme gaan we hier nieuw leven in blazen. Het doel is natuurlijk om de practice groter te maken. Door meer zichtbaarheid te creeëren, kennis te delen, ervaringen en expertise te bundelen, moet de naam ‘Meijers Assurantiën’ onlosmakelijk verbonden raken met Transport & Logistiek. Er liggen genoeg ideeën op de plank. Daar gaan we komende tijd dan ook veel aandacht aan geven. Zoals ik al aangaf: er is geen leukere sector om mee te werken! Never a dull moment within Transport & Logistics! 

Tag: Transport en logistiek

Schade melden
menu
Contact