Meijers Assurantiën makelaars in assurantiën
Meer artikelen

Tip: corporatie met zonnepanelen? Check de polis

do 17 november 2022

Met de huidige hoge energieprijzen, maken steeds meer woningcorporaties werk van alternatieve bronnen zoals zonne-energie. Dat is natuurlijk prachtig, maar al die zonnepanelen leiden ook tot een groter brandrisico. Naast premieverhoging komen veel verzekeraars voor volgend jaar met een aangepaste clausule Zonnepanelen. Tip tijdens Route 2023: Controleer uw polis en ga na of dit voor uw woningcorporatie van toepassing is.

Zonnepaneleninstallaties zijn uitsluitend verzekerd tegen brand, ontploffing, bliksem, lucht- en ruimtevaartuigen en storm. Onlangs is de clausule Zonnepanelen aangepast: het eigen risico is in 2023 gewijzigd naar 10% van het schadebedrag met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 250.000. De meeste verzekeraars hebben deze stap genomen om de risico’s die zonnepanelen met zich meebrengen te kunnen blijven verzekeren.

Vertegenwoordigt u een woningcorporatie en bent u verzekerd via Meijers? De clausule die op de polis van toepassing moet worden verklaard, heeft u onlangs van ons ontvangen. Bekijk of deze voor u geldt, en wat hiervan de consequenties zijn. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze verzekeringsspecialisten voor woningcorporaties via Robert Smit, Senior Accountmanager, r.smit@meijers.nl, 06 185 811 65.