Meijers Assurantiën makelaar in assurantiën
Meer artikelen

Milieuschade: vervuiler betaalt

Wo 15 Maart 2017

Brand? Daarvoor heeft u de brandverzekering. En voor schade bij derden heeft u de aansprakelijkheidsverzekering. Maar is dat voldoende? Het hangt er maar vanaf…

Ondernemers zien de lijst met risico’s voor hun bedrijfsvoering steeds langer worden. Bedrijven maken zich de laatste tijd vooral zorgen over groeiende politieke risico’s, zoals protectionisme en terrorisme. Maar ook cyberrisico’s staan hoog op de lijst.

Uit het ook verliezen
Terecht, volgens Rob van Leyen, specialist aansprakelijkheidsverzekeringen bij Meijers. Maar, het gevaar is dat bedrijven de traditionele risico’s zoals milieuschade uit het oog verliezen. En dat kan weleens vervelende gevolgen hebben.  

Vervuild bluswater
“Bij Meijers hebben we regelmatig te maken met brandschades, waarbij het voorkomt dat vervuild bluswater op het terrein terecht komt.” vertelt Van Leyen.

“ De brandverzekering dekt wel (een gedeelte van) de kosten voor opruimingskosten en het herstel na de brand, maar niet de saneringskosten.” 

Ofwel de kosten voor het schoonmaken van de grond. “En die zijn na een brand al snel aan de orde,” aldus Van Leyen.

“Kosten die heel hoog kunnen oplopen. Bovendien kan de overheid op basis van de milieuwetgeving bepalen dat de vervuiler de schade moet betalen.”

Reguliere werkzaamheden
Ook tijdens reguliere werkzaamheden kan milieuschade ontstaan. Denk aan het breken van een leiding. Het laden en lossen van goederen. Of het onvoorzien weglekken van gevaarlijke stoffen.

Meer weten?
U kunt onze specialisten op het gebied van milieuschaderisico’s altijd vrijblijvend raadplegen. Zij helpen u graag verder met meer informatie en advies over milieuschadeverzekeringen. Neemt u contact op met Rob van Leyen via 020 5042721 of r.vanleyen@meijers.nl.

 

Tag: schadeverzekeringen