Meijers Assurantiën makelaars in assurantiën
Meer artikelen

Jonge honden worden oud

Ma 21 September 2020

De ICT-branche staat al veertig jaar bekend als jong en dynamisch. Je weet wel: slimme, creatieve geesten gekleed in T-shirt en spijkerbroek. Hoofdtelefoon om de nek en een razendsnelle laptop onder de arm. In dit soort vrije bedrijfsculturen houden ze vaak niet zo van regeltjes, die knellen en benauwen maar.

Het is dan ook geen toeval dat op de ICT-branche géén CAO van toepassing is. Geen vakbonden en werkgeversorganisaties die zich bemoeien met loonontwikkelingen, opleidingsbudgetten of pensioenen. Nee, dat regelen die ICT-ers onderling wel. Toch?

Soms. Lang niet altijd.

Maar, ervan uitgaan dat ICT-werknemers niet zo geïnteresseerd zouden zijn in secundaire arbeidsvoorwaarden als pensioen, is nogal kortzichtig. Pensioenpremie – ingelegd door werkgever en werknemer samen – komt uiteindelijk neer op 20% van het brutoloon. Veel geld waarmee je fiscaal handig kan omgaan.

Bovendien kun je stellen dat de ICT-branche inmiddels volwassen is geworden. De gemiddelde werknemersleeftijd is volgens het CBS nu 42, slechts een verwaarloosbaar jaartje jonger dan het overall gemiddelde. 

Ook de jonge honden in de ICT zwaaien op een dag af – zij het iets minder jong. Ook zij kijken uit naar die roadtrip met de camper door – pak ’m beet – Silicon Valley.

Slimme werkgevers veranderen mee met de ontwikkeling en behoeftes van hun werknemers. Zo blijven ze aantrekkelijk in een arbeidsmarkt die nog wel even krap zal blijven.

Behoefte aan een vrijblijvend gesprek over pensioen voor uw werknemers en de voordelen die dat oplevert? Neem contact op met Wendy Blijleven, Senior Specialist EB/Pensioen +31 (0)6 24 942 952 of Fabian Jongmans, Accountmanager +31 (0)6 18 961 044.

Direct naar de ICT pagina.

Benieuwd naar mogelijke dekkingshiaten?

vraag de risicoscan aan

Tags: Pensioen, ict