Meijers Assurantiën makelaar in assurantiën
Meer artikelen

Olieverontreiniging. Kent u uw risico’s?

Wo 27 Juni 2018

Een olietanker veroorzaakte afgelopen zaterdag in de Rotterdamse haven ernstige schade. Door een aanvaring met een steiger stroomde 200 ton stookolie in het water. Het Havenbedrijf Rotterdam spreekt van 'de ernstigste watervervuiling in de haven sinds tien jaar'.

Naast het schoonmaken van het water, vogels en in het water aanwezige schepen, moeten verontreinigde steigers, glooiingen, oevers en taluds worden schoongemaakt. Dit neemt waarschijnlijk enkele weken in beslag. De vervuilde schepen mogen niet verder varen omdat deze anders een spoor van vervuiling veroorzaken tot aan hun bestemmingen. Deze schepen gaan als eerste in de speciaal ingerichte wasstraten die ervoor zorgen dat ze olievrij worden. Per schip kan de behandeling in de wasstraat wel zes uur duren. Per dag zijn er maar een paar schepen aan de beurt, waardoor de andere schepen dagenlang stilliggen. Naast milieuschade en materiële schade (waaronder schoonmaakkosten) verwachten wij een enorme schade van enkele miljoenen op onder andere overliggeld en bedrijfsschade.

Heeft u vragen?

Bent u zich bewust van de risico’s die u loopt bij zo’n gebeurtenis? En bent u goed verzekerd? Meijers brengt graag samen met u de risico’s in kaart en biedt u veel mogelijkheden om de risico’s te verzekeren.

Het Transport & Logistiek team van Meijers staat voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op met Karin de Jong, Practice Leader Transport & Logistiek.


E: / T: +31 20 504 2685