Meijers Assurantiën makelaars in assurantiën
Meer artikelen

In-house risk engineering voor zakelijke schadeverzekeringen

Vr 26 Maart 2021

Met de komst van Pascal Saura heeft Meijers vanaf 1 mei 2021 een Practice Leader Risk Engineering in huis. Hiermee is technische kennis over risicoprofielen en risicoverbeteringen binnen de organisatie geborgd. In zijn rol als Practice Leader werpt Saura een strategische blik op de (toekomstige) technische thema’s in verzekeringsland. Dit stelt Meijers in staat om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de risicobeheersing van klanten.

Combinatie techniek en commercie

“Meijers gelooft sterk in de combinatie van verzekeringstechniek en commercie. Risk engineering is een belangrijk specialistisch onderdeel dat wij toevoegen aan onze dienstverlening” zegt Bastiaan Krol, Directeur Schadeverzekeringen. Door een zorgvuldige data analyse van de Meijers portefeuille ontstaat er inzicht in verdere risico-verbeteringen op sector- en klantniveau. Zowel klanten als verzekeraars hebben baat bij deze aanpak. Ook de Meijers collega’s zullen profiteren van de kennis van Pascal Saura middels interne opleidingen.

In de huidige harde markt zoeken klanten een strategische kijk op risicomanagement met een zorgvuldige en praktische afweging van opties. Tegelijkertijd verwachten verzekeraars meer dan ooit helder inzicht in de risico’s in hun portefeuille. Dit is één van de redenen dat Meijers een ervaren Risk Engineer heeft aangetrokken.

Bewustzijn van risicobeheersing

De van oorsprong bouwkundig ingenieur Pascal Saura heeft de afgelopen 14 jaar gewerkt als Risk Engineer bij HDI Risk Consulting, waarvan de laatste 5 jaar als Manager Risk Engineering Brand- en Bedrijfsschade en Technische Verzekeringen. Hij benadrukt het belang van risk engineering: “De toepassing van technische kennis gaat leiden tot een groter bewustzijn van risicobeheersing. Dit levert Meijers direct een sterkere propositie aan klanten en verzekeraars op.”

Pieter van der Loo, CCO bij Meijers, kijkt uit naar de verdere professionalisering van het bedrijf. “De inzet van de kennis van Pascal Saura draagt direct bij aan de risicokwaliteit van onze klanten. Deze ontwikkeling maakt ons opnieuw een betere adviseur.”


Over Meijers

Familiebedrijf Meijers is in bijna een halve eeuw uitgegroeid tot een van Nederlands grootste onafhankelijke assurantiemakelaars. Meijers is specialist in risicomanagement en zet zich met circa 260 medewerkers in voor de continuïteit van mensen en bedrijven. De belangrijkste expertise gebieden van het in Amstelveen gevestigde bedrijf zijn schadeverzekeringen, employee benefits en advisering op maat. Meijers is een actief lid van het grootste internationale netwerk van onafhankelijke assurantiemakelaars, WBN.

Voor nadere informatie graag contact opnemen met afdeling Communicatie: Leslie de Swaan-Meijers,
020-5042713, 06-24529575, l.deswaan@meijers.nl