Meer artikelen

SPAC gestart en rustig kunnen slapen?

Shaquille O’Neal heeft zijn eigen SPAC, Serena Williams en Colin Kaepernick ook. En met hen lanceren in Amerika jaarlijks honderden ondernemende types SPAC’s waar aandeelhouders grif op intekenen. Het gevolg is een stroom aan goed gevulde geldzakken die met hun beursnotering op zoek gaan naar overnamekandidaten.

Stilletjes aan wordt de SPAC ook in Nederland steeds geliefder. En niet zozeer als speeltje voor de rich and famous, maar als beproefd investeringsvehikel van serieuze entrepreneurs met vaak een grote staat van dienst. Zij gebruiken de SPAC als entiteit om de beurs mee op te gaan, primair vanwege de snelheid waarmee de toezichthouder groen licht kan geven

SPAC, Special Purpose Acquisition Company, betekent zoiets als een ‘overnamebedrijf voor speciale doeleinden’. Het gaat hierbij om een lege vennootschap die geen activiteiten kent, maar puur het plan heeft om naar de beurs te gaan. Met de beursgang moet kapitaal worden opgehaald om een bedrijf over te nemen of te fuseren. Grootste voordeel van een SPAC? Snel toegang tot een beursnotering. De toezichthouder is immers snel klaar met de beoordeling, aangezien het bedrijf (nog) een lege huls betreft.

Heeft u net een SPAC gestart? D&O-polis is dan een zekerheidje. 

 Lees verder

Tag: SPAC