Meer artikelen

Persbericht: Cristine Brinkman en Mop van Tiggele treden toe tot RvC Meijers

di 29 november 2022

Per 1 december 2022 heeft makelaar in verzekeringen Meijers Cristine Brinkman en Mop van Tiggele benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Zij nemen plaats naast de zittende leden Geert van Engelen (voorzitter), Jaap Meijers en Jack Julicher. Meijers versterkt het gremium om de continuïteit en onafhankelijkheid van de onderneming op lange termijn te borgen.

Kandidaten

Cristine Brinkman is Chief Legal Officer en lid van de raad van bestuur bij Pon Holdings. Eerder werkte zij als advocaat bij Freshfields en als co-managing partner en oprichter van Osborne Clarke in Amsterdam. Actuele uitdagingen op het gebied van digitalisering, governance en diversiteit hebben haar professionele belangstelling.

Mop van Tiggele-van der Velde is hoogleraar verzekeringsrecht bij zowel de Erasmus Universiteit Rotterdam als de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is voorzitter van de geschillencommissie van de VNAB en lid van het Tuchtcollege van het NIVRE. Mop is eveneens Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Haar theoretische en inhoudelijke kennis van het verzekeringslandschap en compliance is groot.

Reacties

Geert van Engelen, voorzitter RvC bij Meijers: “De grote individuele kwaliteiten en sterke complementariteit van de nieuwe leden zorgt voor een volledig palet aan kennis en gezichtsvelden waardoor de RvC ook in de toekomst zijn taken sterk kan blijven uitvoeren.” Daniel de Swaan, CEO bij Meijers: “Met het oog op de toekomst is het essentieel om veranderende kennis en kunde te blijven delen. Wij hechten eraan om deze aanpak binnen ons bedrijf te laten weerspiegelen in het toezichthoudend orgaan. Ik ben verheugd dat we de RvC van Meijers met twee
zulke ervaren en gedreven kandidaten hebben weten te versterken. ”

Over Meijers

Meijers is een familiebedrijf dat in bijna een halve eeuw is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste onafhankelijke assurantiemakelaars. Meijers is specialist in risicomanagement en zet zich met circa 350 medewerkers in voor de continuïteit van mensen en bedrijven. De belangrijkste expertise gebieden van het in Amstelveen gevestigde bedrijf zijn schadeverzekeringen, employee benefits en risicomanagement advies. Voor nadere informatie graag contact opnemen met afdeling Communicatie: Leslie de Swaan-Meijers, 020-5042713, 06-24529575, l.deswaan@meijers.nl.

Tag: Over Meijers