Hessing verwerkt verse groente in de fabriek van de toekomst
Het verwerken van verse groente tot verse kwaliteits-producten vereist snelheid en flexibiliteit’, vertelt Jeroen Vos, CFO bij Hessing. ‘En dus hebben we Greenport Venlo gebouwd, onze fabriek van de toekomst. Door processen te automatiseren en te robotiseren stromen de groenten sneller door de fabriek en komen onze panklare groenteproducten en maaltijdsalades nóg verser in het winkelschap te liggen.’ Hessing kiest ook voor duurzaamheid, optimale hygiëne en voedselveiligheid en de hoogste standaarden wat betreft de veiligheid van medewerkers. Bovendien weet het bedrijf risicomanagement vanaf de tekentafel op waarde te schatten.
Gisteren geoogst, vandaag verwerkt, morgen in de winkel. Dat is wat afnemers in de retail- en fastfoodmarkt volgens Vos willen. ‘Het maakt dat producten verser dan vers zijn en dat er sprake is van nog minder derving. Ook kunnen we hier de sterk groeiende vraag naar vers gesneden groenten aan.
Stapsgewijze verhuizing
‘De verwerking van de groente die nu in Helmond en Belfeld plaatsvindt plus een aantal productielijnen en de expeditie uit Zwaagdijk gaan stapsgewijs verhuizen naar de nieuwe locatie’, legt Vos uit. ‘De productie werd begin dit jaar opgestart. Om volledig op te schalen trekken we nog anderhalf jaar uit.’
Automatisering en robotisering
In Greenport Venlo is volgens Vos volop ingezet op automatisering. ‘We werken hier met moderne hi-tech apparatuur, slimme ICT-processen en gerobotiseerde logistiek. Een compleet nieuw ERP-systeem brengt bovendien alle datastromen samen om onder meer de toeleveringsketen, bedrijfsprocessen, commercie en financiën integraal aan te sturen.’
Uiterst duurzaam
De fabriek voldoet ook aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid. ‘Dat gaat van uiterst efficiënt verwerken en het minimaliseren van afvalstromen tot het gebruik van duurzamere verpakkingen, en de toepassing van aardgasloze, duurzame koel- en verwarmingsinstallaties. Hier op het dak liggen maar liefst 12.000 pv-panelen voor de duurzame opwekking van energie.’
Veiligheid voorop
Vos benadrukt dat ook op het gebied van veiligheid hier sprake is van de fabriek van de toekomst. ‘Natuurlijk staan in al onze processen hygiëne en voedselveiligheid voorop. En aan de optimale veiligheid en het gemak van onze medewerkers is uiteraard ook gedacht. Van het bekende zit/sta-bureau op kantoor en optimale circulatie in de koelcellen tot maximale veiligheid bij de snijmachines en ergonomische oplossingen voor het afstapelen van kratten, pallets enzovoort. We zijn een familiebedrijf waar de medewerker centraal staat. Met optimale werkomstandigheden proberen we het ziekteverzuim laag te houden en vergroten we het werkgeluk van onze mensen. Dat is onze verantwoordelijkheid en ook nog eens essentieel in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.’
Nauwe samenwerking met partners
Hessing vloog het totale transitieproces aan zoals het bedrijf altijd te werk gaat: in nauwe samenwerking met alle relevante partners vanaf de eerste planvorming. ‘Uiteraard met onze klanten’, vertelt Vos. ‘Maar ook met tal van leveranciers, bijvoorbeeld op het gebied van bouw en infra, vervoer en logistiek, machines, automatisering, data en installatietechniek. En niet te vergeten ook met Meijers.’