Meijers Assurantiën makelaars in assurantiën
Meer artikelen

Samenwerking Meijers en EYE op gebied van cyber security

ma 14 juni 2021

Meijers wijst EYE aan als voorkeurspartner van preventieve en detectieve cybersecuritydiensten. De combinatie met verzekeringsoplossingen van Meijers stelt klanten in staat om controle uit te oefenen op alle facetten van hun cyberrisico’s. EYE levert preventie- en detectiemaatregelen en Meijers levert risico-afdekking. Het mes van deze totaaloplossing snijdt aan twee kanten. Het versterkt de cyberveiligheid van ondernemingen aan de voorkant en het helpt bij de kwalificatie voor de verzekering van het restrisico aan de achterkant.

De samenwerking richt zich voornamelijk op het grotere MKB dat een onvoldoende efficiënte security-organisatie kent. Kostenbesparing is een belangrijk motief om van deze dienstverlening gebruik te maken. De partners bedienen bedrijven in sectoren die steeds meer hinder ondervinden bij het vinden van een passende verzekering voor cyberrisico’s.

Tom Rijgersberg, Senior Practice Leader Cyber bij Meijers is verheugd: “Voorkomen en genezen gaan zo hand in hand, precies zoals goed risicomanagement moet zijn. Bovendien kwalificeren onze relaties zich op deze manier voor het verzekeren van het restrisico. EYE heeft bewezen heel goed de 80-20 regel toe te passen waardoor zij een kosteneffectief alternatief zijn voor het stevige MKB.”

Job Kuijpers, CEO van EYE: “We zien een snelle toename van het aantal cyberincidenten en de kosten ervan voor bedrijven. De combinatie van goede cybersecuritymaatregelen én verzekeren is voor het grotere MKB de meest kosteneffectieve oplossing om hun risico’s te beheren.”

Over Meijers

Familiebedrijf Meijers is in bijna een halve eeuw uitgegroeid tot een van Nederlands grootste onafhankelijke assurantiemakelaars. Meijers is specialist in risicomanagement en zet zich met circa 275 medewerkers in voor de continuïteit van mensen en bedrijven. De belangrijkste expertise gebieden van het in Amstelveen gevestigde bedrijf zijn schadeverzekeringen, employee benefits en advisering op maat. Meijers is een actief lid van het grootste internationale netwerk van onafhankelijke assurantiemakelaars, WBN.

Over EYE

De oprichters van EYE werkten jarenlang voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) en hebben belangrijke (inter)nationale rollen vervuld binnen het cyberdomein. EYE is opgericht om het MKB in Europa te beschermen. De motor van de Nederlandse economie ondervindt grote schade van digitale aanvallen en kent nauwelijks goede en kosteneffectieve oplossingen. De experts van EYE doen dit door specialistische dienstverlening en onderzoek naar kwetsbaarheden in producten die het MKB gebruikt.

Voor nadere informatie graag contact opnemen met afdeling Communicatie: Leslie de Swaan-Meijers, 020-5042713, 06-24529575, l.deswaan@meijers.nl

Tag: Cyber