Meijers Assurantiën makelaar in assurantiën
Meer artikelen

Autismecafé

Za 17 Juni 2017

IJsselsteinse gemeenteraad haalt EUR 2.000,-- op voor het Autismecafé. Zaterdag 17 juni hebben 5 leden van de IJsselsteinse Gemeenteraad meegedaan met de IJsselsteinse fietstocht. Ekeris (IJsselsteinse fietsenzaak) organiseert al vier jaar op rij deze fietstocht van 125 km.

Ieder jaar wordt daarbij voor een 3-tal goede doelen geld ingezameld door sponsoring. Bij een afvaardiging van de Raad ontstond het idee geld in te zamelen voor het Autismecafé in IJsselstein dat in 2016 is gestart en momenteel geld tekort komt om activiteiten te organiseren. Dankzij tal van bedrijven en particulieren kon er een cheque van EUR 2.000,-- worden overhandigd aan de dames van het autismecafé. Meijers was direct bereid een groot gedeelte van de mooie shirts te sponsoren!

Het autismecafé is een ouderinitiatief: door ouders, voor ouders en een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Met dit geld kunnen meerdere lokale informatie-avonden worden georganiseerd en kan gericht informatie worden gegeven over autisme. In het autismecafé komen autisme en onderwijs aan bod maar ook autisme en puberteit, autisme en prikkels maar ook wat het betekent voor broertjes en/of zusjes van een kind met autisme? Dit autismecafé valt onder de Stichting Ovaal (www.stichtingovaal.nl).

Vanzelfsprekend is het ook na deze fietstocht mogelijk bij te dragen aan dit initiatief door te storten op NL 53 TRIO 0390 52 77 77 t.n.v. de Stichting Ovaal te Zeist o.v.v. fietstocht IJsselstein.