Meer artikelen

Trend 3: Cybercrime

do 4 november 2021

Bastiaan Krol, directeur Schadeverzekeringen bij Meijers, is een van onze reisleiders tijdens Route 2022. Hij voorziet drie grote trends waar bedrijven komende jaren ongetwijfeld mee te maken krijgen. In deze blog: de onstuitbare opmars van cybercriminelen vraagt een antwoord waar goed over is nagedacht.

Het is al vaker gezegd: cybercrime is here to stay. We zien dat cyberincidenten het bedrijfsleven in toenemende mate raken en we weten hoe groot de impact kan zijn. De kans op een cyberincident is feitelijk vele malen groter dan de kans op een brand. Zakelijk Nederland zal de komende jaren haar ‘cyberweerbaarheid’ sterk moeten verhogen. Dit terwijl cyberrisico’s voor bedrijven echt niet altijd verzekerbaar zijn. Hoe zorg je er dan voor dat de juiste voorzorgmaatregelen zijn genomen tegen de specifieke risico’s? Verzekeraars eisen dat je hierover hebt nagedacht.


Cyber-risico’s de baas

Het is dan belangrijk dat zowel de IT-verantwoordelijke als de financieel directeur aan tafel komen om in goed overleg de omvang van het cyberrisico vast te stellen. De essentie bij het verzekeren van cyberrisico’s is om duidelijkheid te geven over de volgende onderdelen. Een paar tips:

  1. Streef ernaar het financiële risico over te dragen aan de verzekeraar,
  2. Zorg ervoor dat de juridische aansprakelijkheid bij calamiteit is geregeld,
  3. Creëer een optimale balans tussen veiligheid en de daarvoor benodigde investeringen.

 De beste dienstverlening

Meijers is een makelaar in assurantiën. We zijn gespecialiseerd in complexe bedrijfsvraagstukken waarbij persoonlijk advies en gespecialiseerde bemiddeling naar verzekeraars het verschil maakt. Wij volgen deze trends de komende jaren op de voet om de beste dienstverlening te blijven bieden voor zakelijk Nederland.

Tag: Cyber

Schade melden
menu
Contact