Meijers Assurantiën makelaar in assurantiën
Meer artikelen

Cyber risk vraagt om meer dan een polis

Do 5 Juli 2018

Hoe bedrijven hun digitale data kunnen beschermen als partijen echt kwaad willen? “Dat kan helemaal niet. Het gaat er niet om óf een bedrijf wordt gehackt, maar wanneer. Weet je, cyber risk is niet nieuw, al tijdens WOII zijn enigmacodes via ‘de ether’ gekraakt.

Armand GarabedianMaak kennis met Armand Garabedian. Sinds juni 2018 adviseur en klantbehandelaar voor de grotere accounts bij Meijers. Hij is gepokt en gemazeld tijdens een carrière van ruim twintig jaar bij de verzekeringstak van de Rabobank, daarnaast parttime docent bij dé opleider van de financiële dienstverlening (NIBE-SVV) en nu als een vis in het water bij Meijers -waar hij in de volle breedte voor zijn klanten aan het werk kan. Bedachtzaam, maar gedecideerd formuleert Garabedian zijn zinnen als hem gevraagd wordt naar zijn visie op cyber risk.

 Wat als…?

Nu de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, krijgt hij veel vragen van organisaties hoe zij hun digitale deuren beter gesloten kunnen houden voor de boze buitenwacht. En, wat moet er gebeuren als het mis gaat. “Wanneer je bedenkt dat zelfs het Witte Huis niet veilig is voor cybercriminelen, is het iets te simpel om te denken dat je er met een firewall en een polis wel bent.”

Scenario’s doordenken

Tegelijk wil Garabedian geen angst prediken, maar juist samen met zijn klanten kijken naar hun specifieke situatie. “Hierbij is de continuïteit van de onderneming het uitgangspunt. En dus níet het afsluiten van een verzekering. Het gaat om het managen van risico’s. Als je klanten wijst op de gevolgen die een geslaagde hack kan hebben op de aansprakelijkheid van bestuurders wordt snel duidelijk dat cyber risk meer vraagt dan een verzekeringsoplossing. Welke preventieve maatregelen kan een bedrijf nemen, welke consequenties moet het aan de AVG verbinden als je scenario’s doordenkt, en ja ook: hoe kun je je risico’s afdekken op een manier die bij je organisatie past?  

Taaie kost? Niet voor Armand Garabedian. Hij komt dan ook graag bij u langs om uw risico’s en behoeften te bespreken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob van Leyen  +31 (0)20 504 27 21 / +31 (0)6 52 644 210.

Cyberverzekering Q&A