Meijers Assurantiën makelaar in assurantiën
Meer artikelen

Consolidatie en samenwerking

Ma 10 December 2018

Verschraling van de markt, jagers en prooien, eten of gegeten worden… of de krachten bundelen, samenwerking en kennisinnovatie?

De verzekeringsmarkt is verzadigd, en verschillende partijen consolideerden de afgelopen jaren - verzekeraars én intermediairs. Het grootste voordeel? Volgens Gerard van Rooijen (Nationale Nederlanden), in ons interview van 20 november 2018, zit dat ‘m vooral in: “efficiënter werken, maar ook investeren in nieuwe platformen en systemen.”

Tegelijkertijd zegt Bastiaan Krol (Allianz): “de markt heeft lange tijd in een ongezonde balans geleefd.” De uitwerking van die ongezonde balans zien we het komende jaar terug. Het aantal en de hoogte van de bedragen van claims stijgen. Er is jaren ondergetarifeerd, én de klant heeft minder keuze. Hierdoor stijgen de premies voor 2019 flink, ook bij Meijers, na een stevige onderhandeling...

Assurantiemakelaars zijn een belangrijke schakel in het verzekeringsproces. Expertise, langdurige relaties, maatwerk en nauwe samenwerking maken in deze nieuwe periode juist het verschil. De makelaar is essentieel omdat deze zowel de verzekeraar als de klant kent. Zo zegt Sharon van Herel (HDI: “het is belangrijk dat klanten, intermediairs en verzekeraars elkaar actief blijven benaderen. Een makelaar kent de klant. We zijn als branche met hele complexe risico’s bezig. Dat vergt kennis, ervaring en is dus nog steeds mensenwerk. De toegevoegde waarde zit ‘m in het klantcontact. Dat geldt ook voor een makelaar als Meijers.”

Meijers heeft die expertise in huis. En staat voor continuïteit. Voor gezonde, langdurige relaties. Maatwerk, samenwerking en innovatie. Met klanten én met partners.


E: / T: +31 20 504 2717